Parkeren in Londen

Parkeren in Londen. Zoek een parkeerplaats met onze complete gids voor parkeren in Londen. Lees alles over parkeren in Londen.

Supertip: Stedentrips naar Londen, vlucht + hotel vanaf € 197 !! Boek direct en bespaar.

Parkeren Londen

Hieronder staan zeer voordelige aanbiedingen voor een bezoek aan Londen. Of het nu gaat om een weekendje Londen of een week, hier staan de goedkoopste aanbieders.


Auto parkeren in centrum Londen

De meeste mensen kiezen ervoor om naar en in Londen te reizen met het openbaar vervoer, zoals de trein, de metro en de bus. Kiest u voor de auto, dan is het erg belangrijk om eerst een parkeergarage te vinden.

Met de invoering van de congestieheffing in Londen een paar jaar geleden is het aantal auto’s wel iets teruggedrongen, maar het is nog steeds erg druk in het verkeer. Wanneer u toch een auto nodig heeft kunt u een auto huren, terwijl u daar bent. Er zijn ook park-and-ride services die beschikbaar zijn als u wilt reizen in Londen, maar het verkeer kan erg druk en traag zijn!

Parkeerplaats of parkeergarage

Kijk uit naar een grote witte "P" op een blauwe achtergrond als u uw auto wilt parkeren op een parkeerplaats of een parkeergarage.

Over het algemeen zijn deze parkeerplaatsen te vinden in de buurt van stations en dergelijke, en parkeren daar is vrij duur. Er zijn ook andere parkeerplaatsen verspreid over Londen en luchthavens. Deze zijn te herkennen aan de naam NCP - National Car Parks. Vaak zijn dit meerdere parkeergarages en ook hier is het vrij duur om te parkeren

Parkeren in Centraal-Londen

In Centraal-Londen, hebben de meeste straten parkeerplaatsen die zijn uitgestippeld waar u kunt parkeren, zorg ervoor dat u betaalt via een van de parkeermeters. Op deze parkeerplekken  kunt u maximaal twee of drie uur parkeren, kijkt u hiervoor op de parkeermeter. Na 18:30 kunt u vrij parkeren.

Parkeren voor gehandicapten

Wanneer u een gehandicapte bestuurder bent, heeft u recht op speciale privileges, mits u de blauwe badge kunt tonen. De privileges bestaan uit een vrijstelling voor de congestieheffing en lagere parkeertarieven.

Parkeerbeperkingen Londen

Londen wegen heeft zogenaamde Red routes waar parkeerbeperkingen gelden. Zorg ervoor dat u informatie zoekt over deze wegen want parkeren in deze straten kan leiden tot zware boetes en zelfs wielklemmen! Het kost ongeveer 45 pond om de klem te laten verwijderen en de boete ligt tussen de £ 40 en 80 pond. Betaalt u binnen twee weken, dan krijgt u een korting.

Hoe u ook besluit te reizen in en rond Londen, zorg ervoor dat u genoeg kleingeld in uw zak heeft om de parkeerkosten te betalen voor de parkeergarages of de parkeermeters. Parkeer nergens tenzij uitdrukkelijk aangegeven dat het is toegestaan, want een parkeerklem is geen goede manier om uw reis naar de hoofdstad af te sluiten!

Naar Londen? Bekijk onderstaande informatie en bespaar:

- Vliegtickets naar Londen: Super last-minutes bij Cheaptickets.nl of hier.
- Trein naar Londen: De laagste prijzen vindt u hier.
- Goedkope hotels: De beste en goedkoopste aanbiedingen vindt u hier. Meer informatie.
- Trein + Hotel: Met de trein naar Londen met hotel? De beste aanbiedingen! hier.
- Boot naar Londen: Stenaline heeft de allerbeste boot aanbiedingen naar Londen. Meer informatie hier.


Top-10 Londen

Bekijk hier onze Top-10 tips voor Londen.

01. - London Eye

02. - Madame Tussauds

03. - Museum of London

04. - Big Ben

05. - Tower Bridge

06. - British Museum

07. - Covent Garden

08. - Tower of London

09. - Westminster Abbey

10. - Buckingham Palace


Vliegtuig naar Londen

Vluchten naar Londen v.a. 88 euro. Boek hier.


Trein naar Londen

Met de trein naar Londen v.a. 50 euro. Meer info.


Hotels in Londen

Hotels in Londen v.a. 45 euro. Boek hier.


Bezoek een van de Top-10 bovenstaande attracties en bezienswaardigheden of lees verder op deze site. U zult zo zeker weten dat u de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen van Londen zult bezoeken.