Musea in Londen

Musea in London. Weekendje Londen? Kijk hier voor de leukste musea in London en bekijk onze Museum Londen top 10!

Tip: Hotels vanaf 20 euro in en rond Londen. Zeer lage prijzen! Meer informatie.
Supertip: Stedentrips naar Londen, vlucht + hotel vanaf € 197 ! Boek direct en bespaar.

Aanbiedingen voor een bezoek aan Londen

Hieronder staan zeer voordelige aanbiedingen voor een bezoek aan Londen. Of het nu gaat om een weekendje Londen of een week, hier staan de goedkoopste aanbieders.


Musea in Londen

De levendige en opwindende hoofdstad van Groot-Brittannië is de thuisbasis van vele wereldberoemde musea en kunstgalerieën. Er zijn meer dan 300 opties om uit te kiezen, variërend van de traditioneel naar hi-tech.

De meeste musea en kunstgalerieën van Londen zijn gratis te betreden. Wanneer u een London Pass hebt, heeft u naast gratis toegang ook de mogelijkheid om te profiteren van gratis tentoonstellingen, gratis audiotours en gratis museum reisgidsen.

Het Britisch Museum is een erg indrukwekkend museum met culturele geschiedenis van de over de gehele wereld. Daarnaast bezit het een zeer uitgebreide collectie aan kunstvoorwerpen. Lees hier meer.

Ga naar het Science Museum voor een meer wetenschappelijk museum. Dit museum huist meer dan 300.000 objecten. Ook zijn er honderden interactieve tentoonstellingen te vinden. Meer informatie.

Tate Galley is het Nationale Museum van de Britse en Moderne Kunst.

Het Victoria en Albert Museum is 's werelds grootste museum voor kunst en design. Ga naar dit museum en zie meer dan 4,5 miljoen objecten. Informatie.

Houdt u van kunst? Ga dan naar de National Gallery. Het National Gallery Museum is een wereldberoemde kunstgalerie, met meer dan 2300 schilderijen. Het Imperial War Museum is helaas gesloten.

Het Natural History Museum is beroemd om zijn paleontologie, en is de thuisbasis van Dippy, de beroemde 105 meter lange Diplodocus replica. Voor alles wat te maken heeft met schepen, gaat u naar het Maritime Museum. Het National Maritime Museum is een museum gewijd aan de zee, schepen en astronomie. Het herbergt meer dan twee miljoen voorwerpen.

Het London Transport Museum heeft als doel het erfgoed van het vervoer van Groot-Brittannië te behouden en uit te leggen aan bezoekers. Het Museum van Londen documenteert de geschiedenis van Londen vanaf de prehistorie tot heden.

Zie hieronder voor de kaart van de museum top tien van Londen. In Londen zijn de volgende musea te zien: Churchill War Rooms, Household Cavalry Museum, London Transport Museum, Wimbledon Lawn Tennis Museum, Twickenham Rugby Museum & Stadium Tour, Guards Museum, Design Museum London, The Jewish Museum, Florence Nightingale Museum, The Garden Museum, London Motor Museum, Handel House Museum, The Foundling Museum, Cartoon Museum, London Canal Museum, Pollock’s Toy Museum, Firepower Royal Artillery Museum, Museum of Brands, Packaging and Advertising, The Old Operating Theatre Museum en het Fan Museum.

Naar Londen? Bekijk onderstaande informatie en bespaar:

- Goedkope vliegtickets naar Londen: Super last-minutes bij Cheaptickets.nl of hier.
- Trein naar Londen: De laagste prijzen vindt u hier.
- Goedkope hotels: De beste en goedkoopste aanbiedingen vindt u hier. Meer informatie.
- Trein + Hotel: Met de trein naar Londen met hotel? De beste aanbiedingen! hier.
- Boot naar Londen: Stenaline heeft de allerbeste boot aanbiedingen naar Londen. Meer informatie hier.


Top-10 Londen

Bekijk hier onze Top-10 tips voor Londen.

01. - London Eye

02. - Madame Tussauds

03. - Museum of London

04. - Big Ben

05. - Tower Bridge

06. - British Museum

07. - Covent Garden

08. - Tower of London

09. - Westminster Abbey

10. - Buckingham Palace


Vliegtuig naar Londen

Vluchten naar Londen v.a. 88 euro. Boek hier.


Trein naar Londen

Met de trein naar Londen v.a. 50 euro. Meer info.


Hotels in Londen

Hotels in Londen v.a. 45 euro. Boek hier.


Bezoek een van de Top-10 bovenstaande attracties en bezienswaardigheden of lees verder op deze site. U zult zo zeker weten dat u de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen van Londen zult bezoeken.