Big Ben

Bij het bezoek aan Londen, is er een monument dat je niet kunt missen, namelijk de Big Ben. De klok is vernoemd naar de politicus Sir Benjamin Hall vanwege zijn indrukwekkende vertoning.

Big Ben

De Big Ben is 96,3 meter hoog en heeft vier wijzerplaten, elk van 23 vierkante meter. De wijzer voor de minute alleen al is 14 meter lang. De nummers op de wijzerplaat zijn 2 meter lang. Mede hierdoor is deze bezienswaardigheid niet te missen in Londen. De klok hield eens het record van 's werelds zwaarste klok, maar deze is inmiddels in handen van een klok in Wisconsin. Deze klok heeft alleen geen klokkenspel!

Aanbiedingen voor een bezoek aan Londen

Hieronder staan zeer voordelige aanbiedingen voor een bezoek aan Londen. Of het nu gaat om een weekendje Londen of een week, hier staan de goedkoopste aanbieders.

Klok van de Big Ben

De toren van de klok, heeft cellen die tot 1880 werden gebruikt voor het opsluiten van leden van het parlement wegens schending van de parlementaire rechten. De toren zelf is niet echt open voor het grote publiek, alleen in special gevallen kunt u dit proberen te regelen met een Member of Parliament ofwel minister.

Leuk om te weten over de Big Ben

Wist u dat de Big Ben in de vele jaren van zijn bestaan maar 33 uur niet heeft gewerkt, dit was wegens onderhoud in 2005.

De Big Ben is een belangrijk onderdeel geworden van de massale Nieuwjaars vieringen  in het Verenigd Koninkrijk, het aftellen naar 12 uur wordt gedaan door de Big Ben. De Big Ben is een herkenningspunt geworden voor Londen en is komt in veel films en op veel schilderijen voor.

Nuttige informatie:

- Goedkope hotels: De beste en goedkoopste aanbiedingen vindt u hier. Meer informatie.
- Vliegtickets naar Londen: Super last-minutes bij Cheaptickets.nl of hier.
- Trein naar Londen: De laagste prijzen vindt u hier.
- Trein + Hotel: Met de trein naar Londen met hotel? De beste aanbiedingen! hier.
- Boot naar Londen: Stenaline heeft de allerbeste boot aanbiedingen naar Londen. Meer informatie hier.


Top-10 Londen

Bekijk hier onze Top-10 tips voor Londen.

01. - London Eye

02. - Madame Tussauds

03. - Museum of London

04. - Big Ben

05. - Tower Bridge

06. - British Museum

07. - Covent Garden

08. - Tower of London

09. - Westminster Abbey

10. - Buckingham Palace


Vliegtuig naar Londen

Vluchten naar Londen v.a. 88 euro. Boek hier.


Trein naar Londen

Met de trein naar Londen v.a. 50 euro. Meer info.


Hotels in Londen

Hotels in Londen v.a. 45 euro. Boek hier.


Bezoek een van de Top-10 bovenstaande attracties en bezienswaardigheden of lees verder op deze site. U zult zo zeker weten dat u de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen van Londen zult bezoeken.