Buckingham Palace

Buckingham Palace was oorspronkelijk gekocht door George III voor zijn vrouw genaamd koningin Charlotte om te gebruiken als een familie huis, in 1761. Sindsdien, is het de na vele uitgebreide renovaties en het grote aantal Koningklijke mensen dat er heeft gewoond,  een grote toeristische trekpleister geworden voor iedereen die Londen bezoekt voor een vakantie.

Aanbiedingen voor een bezoek aan Londen

Hieronder staan zeer voordelige aanbiedingen voor een bezoek aan Londen. Of het nu gaat om een weekendje Londen of een week, hier staan de goedkoopste aanbieders.

Buckingham Palace

Buckingham Palace in Londen is niet alleen de woonplaats van de koningin, het dient ook als administratief hoofdkwartier van de monarchie. Het paleis heeft een eigen privé zwembad, bioscoop en een eigen postkantoor. Er werken in totaal ongeveer 300 mensen, waaronder de koninklijke hofhouding en ander personeel.

Buckingham Palace State rooms

De kamers worden veel gebruikt door de Koningin en de Koninklijke Familie om gasten te ontvangen en vermaken voor speciale gelegenheden. Wanneer de koningin vertrekt voor haar jaarlijkse bezoek aan Schotland in Augustus en September, zijn deze zogenaamde State Rooms open voor het grote publiek.

Naast al het bovenstaande is er ook een tuin te vinden in Buckingham Palace, met meer dan 350 verschillende soorten wilde bloemen! Er zijn dus vele toeristische attracties in dit prachtige gebouw.

Openingstijden Buckingham Palace

De openingstijden van Buckingham Palace zijn van 09:45 tot 18:00 in de periode Augustus tot en met eind September.

Buckingham palace rondleidingen

U kunt kiezen uit twee verschillende rondleidingen, de eerste gaat langs de State Rooms met een audiogids. De kosten zijn ongeveer 16 GBP per volwassene, 8 pond voor een kind en voor kinderen onder de vijf jaar is deze tour gratis. De tweede tour is een zogenaamde ‘Koninklijk Day Out’ en gaat niet alleen langs de State Rooms, maar u bezoekt ook de Royal Mews (Koningklijke koets) en u ziet de kunst galerij van de Koningin.

Nuttige informatie:

- Goedkope hotels: De beste en goedkoopste aanbiedingen vindt u hier. Meer informatie.
- Vliegtickets naar Londen: Super last-minutes bij Cheaptickets.nl of hier.
- Trein naar Londen: De laagste prijzen vindt u hier.
- Trein + Hotel: Met de trein naar Londen met hotel? De beste aanbiedingen! hier.
- Boot naar Londen: Stenaline heeft de allerbeste boot aanbiedingen naar Londen. Meer informatie hier.


Top-10 Londen

Bekijk hier onze Top-10 tips voor Londen.

01. - London Eye

02. - Madame Tussauds

03. - Museum of London

04. - Big Ben

05. - Tower Bridge

06. - British Museum

07. - Covent Garden

08. - Tower of London

09. - Westminster Abbey

10. - Buckingham Palace


Vliegtuig naar Londen

Vluchten naar Londen v.a. 88 euro. Boek hier.


Trein naar Londen

Met de trein naar Londen v.a. 50 euro. Meer info.


Hotels in Londen

Hotels in Londen v.a. 45 euro. Boek hier.


Bezoek een van de Top-10 bovenstaande attracties en bezienswaardigheden of lees verder op deze site. U zult zo zeker weten dat u de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen van Londen zult bezoeken.